Elektrische scooters: een goed alternatief voor een geschorste licentie?

Een scooterbedrijf in Florida ploeterde tot een man met een veroordeling voor rijden onder invloed (DUI) binnenkwam en vroeg of ze iets hadden voor iemand die zijn rijbewijs kwijt was. Dat deden ze niet, maar vonden al snel een distributeur van elektrische scooters. Nadat ze er een paar hadden gekocht, plaatsten ze een bord in hun raam met de reclame “DUI Scooters”. Hun bedrijf nam een vlucht.

DUI-scooters – in het groen

Hun reclame roept de vraag op of hun “slogan” van goede smaak of maatschappelijk verantwoord is.

Maar niemand verzet zich tegen de intrinsieke waarde van een nieuwe scootmobielen. Het wordt als milieuvriendelijk beschouwd – een zeer “groene” manier om vervuiling te bestrijden. Het is ideaal voor iedereen om zich te verplaatsen als het bij hun levensstijl past. Bovendien heeft het een twijfelachtig gunstige waarde omdat het een levensvatbaar alternatief is voor degenen van wie de licentie is geschorst.

Wat is een elektrische scooter?

Een federale wet uit 2002 maakte de Consumer Product Safety Commission verantwoordelijk voor het opstellen van veiligheidsnormen voor “langzame elektrische fietsen”, als een nieuwe voertuigklasse. Deze veiligheidsnormen beperkten hen tot een uitgangsvermogen van 750 W, snelheden tot 20 mph op een droge, vlakke ondergrond; plus de mogelijkheid om te worden bediend door pedalen.

Staten kunnen de federale normen niet herzien; ze kunnen wel hun eigen verkeersregels bedenken. Er is veel verwarring ontstaan over de definitie van een “langzame elektrische fiets”, aangezien de definitie van de overheid niet erg specifiek was.

Wat zijn de regels in New Hampshire?

Volgens het New Hampshire Department of Safety hoeven scooters niet te worden geregistreerd. Ze raden u echter aan om bij uw gemeente of stadskantoor te informeren naar de lokale vereisten. Aangezien New Hampshire nu de enige staat in de unie is die geen aansprakelijkheidsverzekering voor auto’s vereist, is dit zeker niet vereist voor elektrische scooters.

Betrokken bij een ongeval met een elektrische scooter?

Het beste wat u kunt doen als u gewond raakt bij een ongeval met een elektrische scooter, is advies inwinnen bij een letselschadeadvocaat. Wat de omstandigheden ook zijn – een auto-ongeluk, een slip-and-fall of een ongeluk met een elektrische scooter – als u gewond bent geraakt en het was de schuld van de andere persoon, weet uw letselschadeadvocaat wat hij moet doen.

En vergeet niet dat DUI een ernstig misdrijf is, zelfs op een DUI-scooter.

Bent u of een dierbare aangereden door een bestuurder zonder autoverzekering en zoekt u een letselschadeadvocaat? Ryan Russman, persoonlijk letseladvocaat uit New Hampshire, is een onvermoeibare verdediger van personen die hulp zoeken bij een vertrouwde bron. Neem voor gratis advies over uw zaak contact op met Russman Law Offices.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *